3 maata, joihin on päästävä

Jokaisella meistä on unelmia ja matkakohteita, joihin toivomme vielä joskus pääsevämme. Näihin paikkoihin sisältyy usein tiettyä mystiikkaa ja aivan omanlaistaan viehätystä, joka vetää puoleensa ja saa unelmoimaan ja suunnittelemaan matkaa kyseiseen maahan. Myös minulla on tällaisia matkakohdeunelmia, ja tässä kirjoituksessa aionkin käydä läpi kolme suurinta matkustamiseen liittyvää unelmaani, joita en vielä ole päässyt toteuttamaan.

Monipuolinen Intia

Yksi matkailuhaaveistani on todellinen klisee ja jokaisen ainakin Aasiasta kiinnostuneet matkailijan takuuvarma haave, Intia. Intiassa yhdistyy vilkkaat suurkaupungit, historia, arkkitehtuuri, Himalajan vuoristo, meri ja kulttuuri, joka todella vaikuttaa ja vetoaa monipuolisuudellaan sekä mystisyydellään. Intia on maa, josta varmasti jokaisella on jonkinlainen mielikuva, ja jo vuosia olen toivonut, että pääsisin toteamaan, vastaavatko omat mielikuvani tästä maasta millään tavalla todellisuutta. Haaveilen Taj Mahalissa vierailemisesta, auringonlaskusta Gangesilla ja Intian kiehtoviin uskontoihin tutustumisesta, sekä luonnollisesti myös intialaisesta ruoasta, joka on yksi suurimmista suosikeistani etnisten keittiöiden saralla. Myös joogaharrastukseni innostaa minua Intian matkailuun, sillä kuten monet varmasti tietävät, on laji Intiasta kotoisin, ja monenmoiset joogaretriitit ja muut mahdollisuudet, joita Intia tarjoaa, toisivat varmasti aivan uudenlaista näkökulmaa myös liikuntaharrastukseeni.

Safarille Keniaan

Olen todella eläinrakas ja kiinnostunut näkemään erilaisia villieläimiä luonnossa. Sen vuoksi olen jo pitkään uneksinut pääseväni jonkinlaiselle safarimatkalle esimerkiksi Keniaan, jonka monet luonnonpuistot, kuten Masai Mara, tarjoavat loistavia mahdollisuuksia kaikille eläinbongareille. Innostun todella ajatuksesta, että voisin nähdä sellaisia eläimiä kuin elefantti tai kirahvi luonnossa ja omassa luonnollisessa ympäristössään, joten yksi isoimmista bucketlista-asioistani on tällaiselle safarimatkalle pääseminen. Kenia vaikuttaa myös muilla tavoin kerrassaan mielenkiintoiselta ja todella erilaiselta matkakohteelta, jossa voisi myös päästä yhdistämään erilaisia matkailuelementtejä, kuten luonnon, kulttuurin ja rantaloman, eli kyseessä olisi todella monipuolinen ja mielenkiintoinen matka. Kaikkihan ovat varmasti kuulleet Mombasan rannoista sekä masai-heimoista ja heidän ainutlaatuisesta kulttuuristaan. Näitä asioita haluaisin päästä kokemaan matkustamalla Keniaan, unohtamatta tietenkään jokaisen matkan vakiosuosikkejani, li paikallista ruokakulttuuria ja siihen liittyviä uusia makuja ja tuoksuja.

Muinaishistoriaa ja sademetsiä Perussa

Myös Etelä-Amerikka kiinnostaa minua todella paljon, ja sieltä suurin matkakohdeunelmani liittyy Peruun matkustamiseen. Olen yliopisto-opinnoissani oppinut paljon historiasta ja myös historiasta Etelä-Amerikassa, ja erityisesti Perun muinainen inkakulttuuri ja yhden maailman seitsemästä ihmeestä, Machu Picchun, näkeminen on todella korkealla matkailuhaaveissani. Sen lisäksi minua vetää Perussa puoleensa myös maan eksoottinen luonto, sillä maailman suurin sademetsä Amazon ja sen huikea eläimistö ja kasvisto yltävät myös Peruun, ja lauttamatka Iquitoksesta syvemmälle Etelä-Amerikkaan Amazon-jokea pitkin vaikuttaa yhdeltä maailman hienoimmista ja tavoiteltavimmista matkakokemuksista. Lisäksi Peru on espanjankielinen maa, joten sinne matkustaminen tarjoaisi minulle hyvän tilaisuuden päästä testaamaan käytännössä espanjan kielen taitoani, jota olen lähtenyt yliopistolla kehittämään.