Viikonloppu Kööpenhaminassa

Kaltaiseni matkailuintoilijat varmasti tietävät, ettei mikään piristä arkea yhtä paljon kuin matka johonkin. Joka kerta ei kuitenkaan ole mahdollista lähteä kauaksi ja viettää matkalla pitkää aikaa, minkä vuoksi on erittäin hyvä, että lähellä on olemassa myös erinomaisia matkakohteita, joiden tutkimiseen riittää aivan hyvin yksi viikonloppu. Tänä viikonloppuna pääsen itse nauttimaan tällaisen viikonloppumatkan iloista, sillä olemme suuntaamassa ystäväporukan kanssa viikonlopuksi lyhyelle Kööpenhaminan-matkalle, jonka tarkoituksena on tutustua kaupunkiin ja nauttia elämästä.

Kööpenhaminan tärkeimmät nähtävyydet

Kööpenhamina on lähellä sijaitseva kohde, jossa en kuitenkaan ole vielä koskaan aiemmin päässyt käymään. Tästä syystä viikonlopun suunnitelmiin kuuluu muun muassa polkupyörän vuokraaminen sekä Kööpenhaminan tunnetuimpien nähtävyyksien ihastelua. Kaikki ovat takuulla kuulleet Kööpenhaminan Tivolin lumoavasta tunnelmasta sekä Pieni merenneito –patsaan ihailusta, jotka molemmat mahtuvat suunnitelmiimme viikonloppumatkamme varalle. Myös kävelylenkki kauniin Nyhavenin postikorttimaisemassa sekä kiipeäminen Christiansborgin palatsin torniin ovat takuuvarmoja matkatärppejä, jotka kuuluvat myös omaan Kööpenhamina-suunnitelmaamme.

Kaltaiseni kulinaristi odottaa tietenkin vesi kielellä myös Kööpenhaminan ravintolatarjontaa. Tavoitteenamme viikonlopun aikana on päästä kokeilemaan ainakin tanskalaiset perinteiset herkut, mutta myös tutustua Kööpenhaminan laajaan tarjontaan, johon sisältyy esimerkiksi paljon katuruokaa maailman jokaisesta kolkasta. Lisäksi Kööpenhaminan monet kauppahallit tarjoavat piristystä omiin kokkailuihini, joten tavoitteena on tehdä kauppahallikierros, jonka aikana pääsisin kartuttamaan esimerkiksi maustevalikoimaani sekä tutustumaan erikoisempiin tanskalaisherkkuihin, joita ei välttämättä Suomessa ollessa saa tietoonsa lainkaan.

Ostosten tekoa reissun päällä

Olen ihmisenä hyvin säästeliäs, enkä useinkaan sorru esimerkiksi shoppailemiseen. Tästä poikkean kuitenkin toisinaan matkoillani, ja myös tämän Kööpenhaminan matkan yksi tarkoituksista on vaatekaapin päivittäminen ja tanskalaisiin muotivalikoimiin tutustuminen. Olen todella suuri skandinaavisen designin, selkeiden linjojen ja minimalistisen värimaailman ystävä, joten odotukseni on, että Kööpenhaminan monet ostoskadut ja kauppakeskukset voisivat tarjota kyseisenlaista tyyliä hieman lisää myös omaan vaatekaappiini. Tiedossa on, että Kööpenhamina ja koko Tanska ovat hintatasoltaan hieman Suomea korkeammalla, mutta itse kuitenkin panostan mielelläni kestäviin ja ekologisiin materiaaleihin ja reilusti tuotettuihin vaatteisiin, joten mikäli pääsen matkallamme tällaiseen tarjontaan käsiksi, en tunne huonoa omaatuntoa vaikka tekisinkin joitakin ostoksia tyylini päivittämiseksi.

Kööpenhaminan parhaat illanviettopaikat

Koska viikonlopun pituinen reissu on todella lyhyt, päämäärä on ottaa siitä aivan kaikki irti, minkä vuoksi tulemme varmasti tutustumaan myös Kööpenhaminan yöelämään. Emme ole suuria bilehileitä, mutta kauniit ja tyylikkäät cocktailbaarit ovat koko matkaseurueemme makuun, joten toivomme, että voimme rentoutua jossakin tällaisissa paikoissa myös Kööpenhaminan matkamme aikana. Koska yhdellä matkaseurueemme jäsenistä sattuu myös olemaan syntymäpäivä matkamme aikana, on mahdollista että päädymme juhlistamaan sitä johonkin Kööpenhaminan lukuisista kodikkaista ja tunnelmallisista yökerhoista, joissa voisimme viettää iltaamme tanssien ja hyvästä musiikista nauttien. Emme kuitenkaan halua käyttää lyhyttä matkaamme väsyneenä pyörimiseen, joten yöelämä ei ole matkamme merkittävin osio, vaikka haluamme tietysti tutustua myös siihen puoleen minulle ihan uudessa kaupungissa.

Näillä suunnitelmilla toivon saavani nautinnollisen ja rentouttavan matkan Kööpenhaminaan. Olen matkasta todella innoissani ja matkasuunnitelmalistani pursuvat ideoita ja vierailemisen arvoisia paikkoja, joten toivon todella, että saamme käytettyä ajan tehokkaasti ja nähtyä mahdollisimman paljon ja laajasti uutta, mielenkiintoista kaupunkia.