Harrastukset auttavat jaksamaan

Koska loputtomiin matkustaminen ei ole mahdollista, on tärkeää nauttia elämästä myös silloin, kun arki ei mahdollista minkäänlaisia matkoja. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa harrastuksia, joiden avulla voin nauttia arjestani ja jotka onnistuvat viihdyttämään minua myös silloin, kun matkustaminen ei onnistu. Harrastukset myös tuovat rutiinia ja rakennetta elämään ja auttavat ottamaan jokaisesta hetkestä kaiken irti. Tässä tekstissä haluankin innostaa lukijoitani erilaisten harrastusten pariin ja kerron muutamista harrastuksista, joista itse nautin erityisen paljon silloin kun en haaveile matkustamisesta tai ole matkalla johonkin.

Ruokamatkailua maailman ympäri

Yksi asioista, joista nautin eniten matkoillani, on ruoka ja erilaisten ruokien maisteleminen sekä kulttuuriin tutustuminen erilaisten ruokailutapojen kautta. Tämän harrastuksen tuominen myös osaksi arkea on todella helposti saavutettavissa, sillä pidän todella paljon kokkaamisesta ja ruoan laittamisesta, ja tämän harrastuksen avulla voin tehdä makumatkoja maailman ympäri silloinkin kun se ei muuten olisi mahdollista. Erilaiset eksoottiset mausteet ja matkoilta opitut reseptit on helppo tuoda mukaan omaan keittiöön piristämään arjessa puurtamista, ja uusien ruokaohjeiden opettelu ja tekeminen on aina mukavaa ja haastavaa puuhaa, joka pitää mielen virkeänä ja auttaa nauttimaan elämästä toden teolla. Lisäksi nautin erityisen paljon siitä, että voin kokata maistuvia illallisia ja kestitä ystäviäni kotonani piristäen myös heidän päiviään toinen toistaan herkullisemmilla ruokalajeilla ja illallisiimme sisältyvillä viinitarjoiluilla. Ilman ruokaa ei ole elämää, joten kokkausharrastus on todella helppoa ottaa osaksi arkea, ja esimerkiksi erilaiset pitkin Helsinkiä löytyvät eksoottiset ruokakaupat mahdollistavat toinen toistaan erikoisempien ainesosien löytämisen mukaan osaksi näitä ruoanlaittohetkiä. Erilaisia ruokaohjeita löytyy helposti internetistä, ja niiden avulla maailmaa on helppo avartaa myös täysin poistumatta lainkaan oman kodin rauhasta.

Liikunta auttaa jaksamaan

Hyvän ja monipuolisen ravinnon lisäksi on myös tärkeää yrittää pitää itseään kunnossa liikunnan avulla. Olen aina ollut hyvin liikunnallinen, ja jo lapsesta saakka olen harrastanut erilaisia liikuntalajeja jalkapallosta voimisteluun ja uintiin. Nykyään sydämeni sykkii erityisesti kuitenkin joogalle: Aasian matkoiltani olen oppinut hauskan joogarutiinin, joka paitsi auttaa pitämään huolta kehosta ja sen kunnosta, myös rauhoittaa mieltä ja toimii oivana väylänä stressin poistamiseen silloin kun sellaiseen on aihetta. Koska liikkuminen on erittäin tärkeää, enkä suosittele kenenkään sitä välttämään, on tietysti juuri sen oikean lajin löytäminen äärimmäisen tärkeä asia. Voinkin suositella joogaa aivan kaikille liikunnalliseen tasoon katsomatta, sillä se on monipuolinen laji, johon aloittelijankin on helppo tarttua, eikä se vaadi kalliiden välineiden hankkimista tai välttämättä edes osallistumista minkäänlaisille ohjatuille tunneille. Tästä syystä jooga soveltuu hyvin aivan kaikille, ja on todella hyvä ja helppo keino aloittaa liikunnan harrastaminen silloinkin, kun edellisestä kerrasta on päässyt kertymään jo hieman liian pitkä aika.