Tieni toimittajaksi

Olen intohimoinen kirjoittaja, ja jo pienestä saakka olen tiennyt, että unelmani on työskennellä toimittajana. Rakastan hienosti kirjoitettua journalismia ja mielestäni sellainen voi todella avartaa maailmankuvaa ja saada ihmisiä kokemaan uusia asioita, joten haaveeni on päästä työskentelemään tällaisen journalismin parissa.

Kuten varmasti monet muutkin, olen etsinyt erilaisia väyliä tämän unelmani toteuttamiseen. Yksi näistä on blogin kirjoittaminen, sillä bloggaamalla voin hankkia paljon hyödyllistä kokemusta ja kehittää itseäni kirjoittajana ja toimittajana. Koska koulutus on myös tärkeää, pyrin tavoitteeseeni kuitenkin myös koulutuksen kautta: olen nyt pari vuotta opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa, ja toivon sen avaavan minulle erilaisia ovia sekä opettavan tietoja, joista hyödyn tulevaisuudessa toimittajanurallani.

Opinnot yliopistolla

Lukioaikana olin kiinnostunut monista eri aineista, mutta loistin erityisesti kirjallisten taitojeni kanssa ja sytyin erilaisista yhteiskuntaopin teemoista. Kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa muun muassa äidinkielen ja yhteiskuntaopin, jotka loivat hyvän pohjan opinnoilleni Valtiotieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Sisäänpääsy opintoihin vaati luonnollisesti jonkin verran työtä, mutta siinä onnistuttuani olen nauttinut opinnoistani täysin rinnoin: viestintä on todellakin oma alani, ja sen opiskeleminen tarjoaa minulle monia mahdollisuuksia, jotka tulevaisuudessa auttavat minua saavuttamaan tavoitteeni!

Viestintä on mielenkiintoinen oppiaine, joka opettaa todella monipuolisesti erilaisia mediaan ja viestintään liittyviä asioita. Viestinnän lisäksi opiskelen tietysti myös sivuaineita, joita omalla kohdallani ovat kulttuurintutkimus ja elokuvatutkimus. Olen todella kiinnostunut kulttuurista, joten teoreettisten viestinnän pääaineopintojeni lisäksi minusta on mukavaa käsitellä erilaisia kulttuuriin liittyviä aiheita sivuaineideni parissa. Koska ammatilliset haaveeni liittyvät nimenomaan matkailutoimittajuuteen, on suunnitelmissani aloittaa myös ainakin espanjan ja venäjän kielen opiskeleminen, sillä kielitaito todellakin kannattaa ja auttaa todella paljon matkustaessa!

Opiskeleminen on toisinaan paljon aikaa vievää ja haastavaa. Niihin sisältyy todella paljon lukemista, eikä pitkien esseiden kirjoittamiselta voi mitenkään välttyä! Olen kuitenkin todella motivoitunut ja innostunut, joten pitkätkin opiskelupäivät tuntuvat mielekkäiltä, kun tähtäimessä siintää kaikki hienot tulevaisuudensuunnitelmat. Lisäksi tärkeää on tietenkin myös hankkia vastapainoa opiskeluille, minkä olen saavuttanut esimerkiksi toimimalla aktiivisesti ainejärjestössä ja muissa yliopiston puitteissa toimivissa yhdistyksissä, jotka ovat huikean hieno tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada tenttikirjojen lisäksi jotakin muutakin ajateltavaa.

Tulevaisuuden unelmia

Opinnot kuitenkin päättyvät joskus, ja niiden jälkeen on aika suunnata työelämään. Omalla kohdallani suunnitelmat ovat olleet hyvin selkeitä alusta saakka: koska rakastan kirjoittamista ja matkustamista, on tavoitteeni päästä yhdistämään nämä kaksi asiaa jollakin tavalla. Unelma-ammattini on jo lapsesta saakka ollut matkailutoimittaja, ja tätä tavoite mielessä olen suorittanut myös opintojani yliopistolla. Kiinnostavia vaihtoehtoja on paljon, mutta todennäköisesti haluaisin kirjoittaa matkustusaiheisia juttuja eri lehdille. Sen lisäksi myös blogista on tullut minulle hyvin tärkeä itseilmaisun muoto, joten todella mahtavaa olisi tehdä bloggaamisesta ihan oikea työ!